TOP 10 NAJBOLJIH MESTA NA TAJLANDU

TOP 10 NAJBOLJIH MESTA NA TAJLANDU

Tajland, nesvakidašnja zemlja, spoj specifične kulture, dominacija budizma, simbol slobode, ljubaznosti, obogaćena izvanrednom prirodom, prelepim plažama i ostrvima. Najposećenije destinacije su:

 • Chiang Rai
  Grad se nalazi na severu Tajlanda, dominira starijom arhitekturom i predivnom prirodom. Danju ume da bude prilično mirno, kada turisti odlaze u obilazak i istraživanje okoline, dok noću pravi užitak predstavljaju noćni marketi, kao i ponuda tajlandske hrane, i njihovi noćni zabavni programi.
tajland, letovanje, destinacija, odmor,
Čari Tajlanda
 • Pai
  Grad čuven po svojoj vrlo slikovitoj prirodi, smešten u podnožju planine, prijatnoj atmosferi koja vlada i unosi mir, jeste jedna od omiljenih destinacija turistima koji žele da istraže i posete severni deo Tajlanda. Malo izvan grada nalaze se fenomenalni vodopadi kao i kamp slonova.
 • Phanom Rung
  Sagradjen je na ostacima ugašenog vulkana na severoistoku Tajlanda, u vidu hinduističkog hrama. Hram je posvećen Hindu bogu Šivi, i odiše nesvakidašnjom arhitekturom.
 • Railay
  Malo poluostrvo na jugu Tajlanda, prava je atrakcija za turiste, koje vole da uživaju u prelepim plažama i mirnoj atmosferi. Smeštaj je uglavnom u vidu bungalova, tako da nema visokih zgrada, i novi smeštajni kapaciteti koji se prave uglavnom su ušuškani u prirodi i lepo uredjenim vrtovima.
railay, tajland, letovanje, odmor, destinacija
Railay plaža
 • Nacionalni park Khao Yai
  Predstavlja jedan od najlepših prirodnih rezervata, na jugu tajlanda. Ovaj park je ogledalo izvanredne prirode u vidu šuma, reke, jezera, vodopada, tako da turisti mogu birati da li će obilaziti džungle gde mogu videti slonove, divlje veprove, majmune i brojne druge životinje, ili jednostavno uživati u vodopadima, i kupati se u kristalno čistoj vodi i posmatrati zapanjujuću prirodu u okolini.
 • Ayuthaya
  Grad se nalazi se u dolini reke Chao Praya, 80km severno od Bangkoka, i glavni je grad pokrajine Ayuthaya u Tajlandu. Godine 1700. važio je za najveći grad na svetu sa million stanovnika. Nalazi se na impresivnoj lokaciji, poseduje tri palate i preko 400 hramova.
ayuthaya, tajland, destinacija, odmor,
Drevni grad, Tajland
 • Kanchanaburi
  Grad se nalazi na prelepoj lokaciji na zapadu Tajlanda, gde se spajaju reka Kwae Yai i Kwae Noi. Oduševljava svim dostupnim nacionalnim parkovima i svojim pejzažima, vodopadima i pećinama, a uveliko je poznat i po mostu na reci Kwai.
 • Chiang Mai
  Neverovatno lep grad na severu Tajlanda, okružen planinama, sa fenomenalnim pejzažima, sa kultuloroškim sadržajem, gde se prepliću tradicionalna i moderna arhitektura. Drugi je grad po značaju u Tajlandu, u njemu se nalazi najstariji hram Wat Chiang Man, a malo izvan grada nalazi se jedan od najpoznatijih hramova u Tajlandu, Wat Prahtat Doi Suithep, sa neverovatnim pogledom na grad.
 • Bangkok
  Najveći i glavni grad Tajlanda, karakterističan po užurbanom saobraćaju, fenomenalnom noćnom provodu, restoranima sa tradicionalnim jelima, i trgovini. I pored svih karakteristika modernih gradova, on takodje poseduje i prelepa zelenila u okolini, reke, tropsko cveće i jos puno izvanrednih pejzaža, kao i lepih hramova.
bangkok, tajland, destinacija, letovanje,
Bangkok danju
 • Tajlandska ostrva
  Poznata širom sveta po prelepim plažama, kristalno čistoj vodi, fenomenalnom pesku i prijatnom okruženju. Postoje tri glavna seta ostrva u Tajlandu. Istočno od Bangkoka su ostrva Ko Samet i Ko Chang, u zalivu Ko Samui leži Ko Pha Ngan i Ko Tao, a u Anadomskom su Phuket i Ko Phi Phi. I pored navedenih, postoje još puno lepih ostrva koje možete izabrati za odmor i nezaboravne trenutke.
Comments are closed.