Najlepša ostrva Tajlanda

Najlepša ostrva Tajlanda

Tirkizno plavo more koje se neprimetno na horizontu spaja sa vedrim nebom, plaža od belog sitnog peska, zlatno sunce koje obasjava predivan prizor, poneka palma, bungalov i zvuk talasa koji kupaju obalu. Ostrvo samo za uživanje. I još jedno takvo slično ostrvo. Na desetine ostrva koja tek u večernjem rumenilu, pri zalasku krupnog, velikog sunca odaju istinu da ste na Istoku.

To je Tajland.

Ako odlučite da putujete tamo na odmor, odaberite jednu od deset najlepših ostrvskih destinacija ove divne zemlje. Iako se ostrva Tajlanda međusobno razlikuju, jedna činjenica je karakteristična za svako od njih – pamtićete odmor tamo kao jedno od najlepših iskustava ikada.

1. KOH SAMUI

ostrvo, tajland, odmor, putovanje, istok
Koh Samui

Ovo je jedno od najpopularnijih tajlandskih ostrva i često je prvi izbor onima koji dolaze na odmor u ovu zemlju. Upravo ovo ostrvo učinilo je Tajland poželjnom i veoma popularnom turističkom destinacijom. Boravak je uglavnom u bungalovima koji su do poslednjeg detalja po meri posetilaca, jer Koh Samui je jedan od najluksuznijih rizorta na svetskom nivou. Žurke pod otvorenim nebom, ali i joga, spa, velnes ono su što se na ovom ostrvu nudi. Porodice koje na ovo ostrvo dolaze sa decom, odsedaju uglavnom u hotelima, gde je u ponudi, osim lokalne i zapadanjačka kuhinja.

2. PUKET

Uživanje u rizortu sa šest zvezdica, u kojem vam je dostupan lični batler? Želite uvek nešto više i olako nađete zamerke kad odete na odmor. E, pa to se u Puketu neće dogoditi. Ovde vam je sve pri ruci i osoblje će ispuniti svaku vašu želju. Čak možete i kod plastičnog hirurga da odete. Markirana garderoba u buticima, restorani sa najbogatijom ponudom koju ste ikada videli, sve to je Puket. Plaže sa sitnim belim peskom na kojima ćete naći palmu samo za sebe, postoje naravno, ali je verovatnije da ćete se sunčati i kupati na plaži koja pripada luksuznom hotelu u kojem ste odseli.

puket, ostrvo, tajland, odmor, sunce, plaža
Uživajte na Phuket-u

3. KOH PHI PHI

Do ovog ostrva nije teško stići. Nalazi se na 45 minuta udaljen od Puketa. Smatra se jednim od najlepših ostrva, ne samo Tajlanda nego Jugoistočne Azije uopšte. Idealno je za odmor sa prijateljima, jer pruža mnogo prilika za provod i avanture. Tu možete da ronite i skačete sa litice, plivate, istražujete. Deo ostrva poznat kao Phi Phi Ley je upravo onaj iz filma „Plaža“ sa Leonardom Di Kaprijem.

ostrvo, phi phi, tajland, bungalovi, odmor
Budite u koži Leonarda DiCapria

4. KOH LANTA

Bogat sadržaj očekuje vas na ovom ostrvu, pa ako ste neodlučni, izaberite Koh Lanta kao destinaciju, jer ovde ima od svega po nešto. Nije mnogo udaljeno, stići ćete do njega za sat vremana ako krenete iz Krabija. Turistička sezona je od oktobra do aprila. O smeštaju se dobro raspitajte, jer nije sve za najveći broj zvezdica. Ali, u hotelu ćete samo prespavati, ostatak dana provešćete na prelepim plažama gde ćete uživati u barovima, možda ćete svratiti na odličnu masažu ili kajakom odveslati u daljine.

ostrvo, tajland, zalazak sunca, odmor, more
Koh Lanta, zalazak…

5. KOH CHANG

Vrlo opušten ambijent i priroda koja većim delom izgleda kao netaknuta je ono što ćete zateći na Koh Chang ostrvu. Nacionalni park na njemu, sa džunglom koja je puna izazova, odličan je razlog da oni koji su istraživačkog duha, izaberu ovu destinaciju za odmor. Ako se umorite od avantura, na plaži Had Sai Noi naći ćete barove u kojima ćete se na momente osećati kao boemi. Restorani imaju bogatu ponudu, tako da, budite sigurni – ovde ćete dobro ručati.

tajland, odmor, hoteli, bazen, letovanje, uživanje
Koh Chang, hotel

6. KOH LIPE

Medeni mesec ili jednostavno, romantičan odmor na samom jugu Tajlanda. Koh Lipe je pravi izbor za zaljubljene parove. Sunčaćete se na sitnom zlatnom pesku sa kojeg ćete pobeći u hlad bogatog zelenila koje okružuje plaže. Jedna od najpopularnijih je Sunset (plaža zalaska sunca). Dakle, romantici, Koh Lipe vas čeka.

tajland, odmor, ostrvo, pesak, more, sunce
Koh Lipe, plaža

7. SIMILAN – Devetka za desetku!

Devet malih ostrva, koja su nacionalni park u Andamanskom moru čine arhipelag Similan. Boravite li tamo, na jednom od njih naći ćete najlepšu plažu, na drugom najlepše mesto za sunčanje, sa trećeg ćete otplivati do prelepog koralnog grebena. Spavaćete u bungalovima, ješćete sjajnu hranu u restoranima i zaboravićete na sve brige, jer drugačije ne može kad dođete na Similan.

tajland, ostrvo, more, plaža, sunce, odmor
Jedno od ostrva Similana

8. KOH PHANGAN

Hedonisti, hipici i svi vi koji ste na odmor krenuli samo radi opuštanja, dobro došli na Koh Phangan. Poznato je po žurkama na otvorenom, koje se održavaju na plaži Haad Rin. Odaberite da li ćete na žurku punog meseca, polumeseca ili crnog meseca. Šta to znači, otkrićete kad tamo stignete.

tajland, ostrvo, odmor, more, sunce
Koh Phangan, uživajte u pogledu

9. KOH TAO

tajland, ostrvo, odmor, pesak, more
Koh Tao

Za ljubitelje ronjenja, Koh Tao pravi je izbor. Poznato je i kao Kornjačino ostrvo. Ne morate biti iskusan ronilac, ovde možete naučiti tu veštinu za svega nekoliko dana. Za one koji su iskusni, izazov je ronjenje kroz olupine broda, ronjenje i plivanje sa ajkulama ili noću. Nakon što izronite iz dubina, poželećete da pojedete nešto lepo, što uopšte nije problem, jer je ponuda u restoranima izvrsna. Noćni provod i žurke do zore, takođe su sadržaj koji vas neće izneveriti.

10. KOH SI CHANG

Iz Bangkoka na Koh Si Chang stižete za dva sata vožnje brodom. Ovo je ostrvo za izlet, pa je zgodno da ga posetite ukoliko na Tajlandu boravite kratko. Ovde se dolazi na dnevne izlete ili na vikend ture. Priroda je prelepa. Lokalni ribari spremiće za vas hranu kakvu poželite. Dakle, za instant odmor i beg na kratko vreme, Koh Si Chang je najbliži i najbolji izbor.

Comments are closed.