Putovanje kao lek

Putovanje kao lek

Bilo da se “prava ljubav” ili duga veza završila, dugo tugovanje i nije baš zdravo. Ako ste od skoro singl i spremni ste da se “izlečite”, pravo putovanje bi moglo da uradi pravu stvar.

Naročito je solo putovanje idealna je šansa da se na neki način uzdignete. Razume se, svako se oporavlja na svoj način od raskida.

1. Zaborav i samopronalaženje tokom puta

tajland, putovanja, ostrva, joga, lek
Na Tajlandu Vam sigurno neće biti dosadno

Gde: Tajland

Zašto: Povoljno / lako za kretanje okolo / prijateljski nastrojeni domaćini
Valuta: Bat
Prosečno vreme provedeno u zemlji: 12 dana

Preporučujemohttps://www.barcino.travel/ostale-destinacije/thailand-tajland-oktobar-2018

Tajland je primarna zemlja za bekpekere. 32,6 miliona turista je 2016.godine putovalo u ovu budističku zemlju, i taj broj se povećava. Ovaj bum u turizmu doprineo je da Tajland postane idealan za bekpekere, bilo da ste singl ili u grupi. Ima pregršt fantastičnih linkova o transportu do Bangkoka, obližnjih ostrva, o jeftinom smeštaju, hrani i piću.
Započnite rutu sa Kao San (Bangkok). Provedite nekoliko noći ovde i steknite prijatelje. Sledeće, pravo na jug na mnoga idilična ostrva. Preporučujemo ronjenje na Ko Tao, nacionalnom parku gde je bogato zastupljen morski život. Pohađajte Mai Tai časove na ostrvu Koh Samui (oslobađanje od stresa!). Ako ste još više avanturistički nastrojeni, iznajmite moped i istražite neki od brojnih vodopada. Dok ste ovoliko aktivni, okupiran Vam je mozak. To je odlično! Zaboravićete da ste od skoro singl i tražićete sve što Tajland ima da ponudi.

2. Cenjenje – putovanje potvrde

putovanje, švedska, lulea, grad, odmor kao lek
I grad Lulea Vas poziva da zalečite srce

Gde: Lulea, Švedska

Zašto: pešačenje / svež vazduh / predivan ambijent
Valuta: kruna
Prosečno vreme provedeno u zemlji: 3-5 dana

Preporučujemo: https://www.luleatravel. com/activities/forest-hike/

Posle raskida, možda ćete osetiti veću potrebu za prirodom i da pobegnete od socijalnih mreža. Posle svega, svež vazduh i lagana vežba pospešuju osećaj sreće. Odabrali smo Švedsku kao top destinaciju, za provođenje kvalitetnog vremena napolju. Blizu Norveške, na samom severu Švedske je neobičan grad Lulea. Ako koristite Luleu kao bazu, naći ćete nekoliko divnih staza za pešačenje u blizini. Sa čistim jezerima, velikim drvećem i udobnim brvnarama. Teško da ćete ostati ravnodušni prema tome šta majka priroda ima da ponudi. Verovatno da ćete uočiti ponekog losa usput. Provedite produženi vikend ovde revitalizujući sebe, ceneći prirodu i vratite se kući sveži i preporođeni.

3. Preispitivanje i putovanje rasta

portugalija, azores, grad, joga, priroda, putovanje, odmor kao lek
Regija Azori u Portugaliji

Gde: Azori, Portugalija

Zašto: joga / meditacija
Valuta: pezos
Prosečno vreme provedeno u zemlji: 4 dana

Preporučujemo: https://www.solseedretreats.com/

Predivna zemlja Portugalija je smeštena u zapadnoj Evropi, i predstavlja pribežište za ljubitelje joge. Oni se uglavnom skupljaju u blaženom gradu Azoru. Ovaj region je miran i prepun dramatičnih pejzaža, idealno za meditaciju. Za jedan evro, dobićete tanjir tapasa i čašu vina. Ovde ima mnogo joga tretmana, pojedinačnih časova, ako ne želite da se baš obavežete. Šta god da izaberete, ambijent oduzima dah i zen koji osetite će 100% pomoći Vašem izlečenju.

Raskidi ni u kom smislu nisu laki, ali putovanje po svetu jeste 🙂

Comments are closed.