Najbolje destinacije za medeni mesec

Najbolje destinacije za medeni mesec

Zašto kad se spomene medeni mesec ili mesto za prosidbu mora odmah da se misli na destinacije poput Pariza ili Venecije? Daleko od toga da ova dva grada nisu romantična i savršena za medeni mesec ili za prošnju, ali trebalo bi razmisliti i o drugim mogućnostima.

medeni mesec, putovanje, destinacije,
Pakujte se, krećemo..

Destinacije su razne, a na koju ćete otputovati za medeni mesec treba da odgovara vama kao sveže venčanom paru. Da li vi kao par želite nešto egzotično poput putovanja na Malidive, Tajland, aktivan odmor poput onoga na Ibici ili želite da razgledate gradove poput Madrida, Beča, Budimpešte. Da se ne lažemo, zaljubljenim parovima je i leto na Kopaoniku odlično, bitno da uživaju jedno sa drugim.

tajland, destinacije, putovanje, letovanje
Tajland, savršeno mesto za dvoje

Ako ste romantičan par, kao perfektan medeni mesec mogla bih da zamislim letovanje u Grčkoj, Santorini ostrvo. Uživo da posetimo i vidimo sve one divne bele kućice i plavo more oko njih. Uske uličice i nasmejana lica lokalaca dok nam nude masline i vino za koji evro. Zalazak sunca na Santoriniju mogla bih zamisliti kao idealan medeni mesec. Verujte mi, Santorini je ostrvo koje treba posetiti bez dece, jer letovanje sa decom biće takođe lepo ali stepeništa Santorinija su nešto što trebate preći u dvoje.

evropa, destinacije, medeni mesec, putovanje
Amsterdam

Za romantičare kojima vreva Venecije smeta, preporučujemo Amsterdam. I glavni grad ima divne kanale i uske uličice koje vredi posetiti, a o medenom mesecu u proleće i poljima lala ne vredi ni trošiti vreme, znate da vredi. Romantiku možete doživeti gde god da krenete, ona i tako leži u vama i pogledu vašeg zaljubljenog oka.

Ako ste avanturistički par mogla bi vam prijati jedna Rent a car luda vožnja po prestonicama Evrope. Krenete od prelepe Budimpešte, koja je zaista svetska metropola sa toliko divnih stvari za pogledati i probati da to ne stane u jedan dan ili vikend. Beč, sa svojom arhitekturom, odličnim kolačima i Mocart kuglama zove i mami. Jedan selfi ispred dvorca Šenbrun i u auto i pravac nova destinacija. Putovanje nastavite u kojem god pravcu želite, Krakov, Prag, Ljubljana ili Pariz. Evropa je prelepa i treba je obići.

evropa, destinacije, putovanje, medeni mesec
Krakow, Poljska

Za avanturiste je i zimovanje u Austriji jedan divan način da počnu zajednički život. Alpi, drvena koliba na vrh planine, tople noći u dvoje ispred kamina posle napornog dana skijanja i sankanja kroz austrijsku zimu, baš kao na filmu.

Ako ste par koji voli tradiciju i dobro iće i piće, Italija je idealno mesto za vaš medeni mesec. Ostrvo Kapri je mesto koje se u poslednje vreme spominje kao vredno posete. Poseta vinogradima Italije ili Francuske kao iz filma sa Meg Rajan, večere uz vedro nebo Firence ili Espresso u Rimu, učiniće vaš medeni mesec nestvarnim i nezaboravnim. Probati original italijansku picu u Italiji, šopingovati u Milanu ili spavati u srednjovekovnim dvorcima Francuske, reći one poznate reči na Mostu ljubavi u Parizu, posetiti Papu ili Mona Lizu, toliko toga kriju ove dve države.

Najbolje destinacije za medeni mesec su zaista sve. Bitno je da na vreme odlučite gde ćete i da nestrpljivo isčekujete početak vašeg zajedničkog života. Cela Evropa i ceo svet mogu biti vaši kada ste mladi, srećni i zaljubljeni.
Ahhh, toliko opcija i toliko mogućnosti, još da nam je onaj deo sa “i živeli su srećno do kraja života”  pa da možemo pakovati kofere.

Comments are closed.